Pianoles in Leiden

Over mezelf

Vanaf mijn zesde heb ik piano onderwijs gevolgd. Ik heb klassiek piano gestudeerd aan het Conservatorium van St. Petersburg en vervolgens klassieke zang aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tegelijk met mijn zangcarrière begeleid ik diverse koren en zangers. Ik heb jarenlange ervaring met het geven van pianoles aan zowel kinderen als aan volwassenen, voor beginners en gevorderden.

Hoe geef ik pianoles

Tijdens de les krijgen mijn leerlingen de basis van pianotechniek, muziektheorie en een kennismaking met verschillende muziekstijlen. Ik geef veel aandacht aan houding, muzikaliteit en interpretatie. Door het leren van een goede techniek krijg je vanzelf inspiratie en plezier om de mooiste pianostukken te spelen. Je leert een eigen muzieksmaak te ontwikkelen. Tijdens de les spelen we o.a. gezellig samen duo’s voor ons plezier maar ook om te leren met iemand te musiceren.

Les voor kinderen

Beginnende kinderen vanaf 6 jaar laat ik kennis maken met de piano door na te spelen en tegelijkertijd  te zingen. Vervolgens stappen we snel over op pianoboeken zoals de Thompson methode. Je leert notenlezen, ritmes, de juiste pianoaanslag en houding zodat je snel je favoriete muziekstuk kunt spelen.

Wil je toelating doen voor het conservatorium of wil je in een band spelen? Ik kan je helpen bij het voorbereiden voor audities.

Les voor volwassenen

Gevorderde kinderen en volwassenen volgen een individueel programma afhankelijk van persoonlijke wensen en niveau. Plezier en geluk van muziek maken staan centraal.

Huisconcerten

Tijdens de feestelijke huisconcerten krijg jij de gelegenheid om voor anderen te spelen en verschillende muziek van andere leerlingen te horen.

Info

Lessen vinden plaats bij mij thuis in Leiden. In overleg kunnen lessen ook bij jou thuis gegeven worden. Ik geef les in het Nederlands of Engels. Het tarief (excl. btw voor > 21 jaar) is € 28,00 voor 30 minuten en € 44,50 voor 60 minuten.